NEWS: Pentru prima data la Roma in mijlocul comunitatii romanesti: ***LANSAREA DE CARTE LA ROMA*** UNICITATE: IT PRESENTATION BOOKS >>>din 23 septembrie 2017 si EXTERNALIZAREA SISTEMULUI IN AFARA GRANITELOR TARII – UN SUCCES!

COPERTILE CARTII

1 cover exterior FINAL volum I JPG

1 cover exterior FINAL volum II JPG

2 cover inside FINAL jpg.jpg

Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor

O incursiune prin peste 60 de tari din 4 continente din Asia pana la New York cu o descriere a peste 90 de muzee vizitate, unele cele mai mari din lume situate in topul celor mai mari 10 in lume: Ermitaj, Luvru, British Museum, Tate Gallery, Tower of London, Victoria & Albert, Albertinum si Pergamon din Berlin, Musei Vaticani, Borghese Gallery, Hracany, Puskin, Tretiakov, Brooklyn, Metropolitan, etc…

Cartea e insotita de prezentari pe DVD cu subiectele: Comoara lui Tutankhamon 3 DVD-ri, Muzeul din Cairo 3 DVD-uri, Istoria obeliscurilor egiptene ramase inca in viata pentru a impodobi marile metropole ale lumii: Roma – capitala obeliscuirlor cu 13 plus 2 la Bodoli si Catania, Paris si Arles, Londra si Dorham, NY, Istambul si Caesarea din Israel, Celebrele Portrete de la Fayoum fara de care niciun muzeu din lume nu se poate situa in top 10 dac nu poseda macar unul!, Fantanile medievale de la Berna, Ghiduri ale marilor metropoleL Bombay, New Delhi, Londra, Paris, NY etc….

 Si asa cum spunea domnul academician Razvan Theodorescu in una din cel 3 Prefate:

RazvanTheodorescu oval

”Nu cunosc in literatura romaneasca consacrata monumentelor, muzeelor si locurilor istorice o sinteza de felul celei realizate de domnul Dan Zamfirache.

Cunoscut numismat si colectionar in domeniul cartofililiei, il declar prin aceasta carte drept un precis cunascator de opere de arta dintr-un areal foarte vast.

Din Piata Navona pana la Ierusalim, din Burgas si Efes pana la Vatican si Cairo, din Singapore pana la Damasc si Amann, de la Sankt Petersburg pana la Londra, Paris si Berlin, de pe indepartatele taramuri americane pana la cele indiene, Dan Zamfirache este o calauza avizata!

Ideea sa de a insoti cartea cu DVD-uri este ingeniousa, moderna si plina de viitor.

Il recomand pe acest autor si prezentarile sale mai mult decat turistice!

Muzee de talia Luvrului, Ermitaj, British museum, Tower of London, Victoria & Albert museum, Tate Gallery, Albertinum si Pergamon din Berlin, Musei Vaticani, Borghese Gallery, Metropolitan sau Brooklyn din New York, sunt prezente aici laolalta cu muzee aflate la mari departari.

Sunt produse culturale in intelesul cel mai bun al cuvantului.

 

1 august 2017

RazvanTheodorescu oval

Academician,

Razvan Theodorescu

**********************

SANDA VISAN:

sanda visan oval

” Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor este, cum o arata si titlul, rodul unei iubiri: cea a autorului, pentru tot ce a produs civilizatia umana mai de pret, oriunde, in lumea veche sau in cea noua.

E adevarat ca dl. Dan Zamfirache a fost si privilegiat de soarta, caci  s-a putut intalni constant cu obiectul admiratiei sale, arta, in formele ei supreme, adica acelea care, atingand perfectiunea, au ajuns a fi tezaurizate in muzeele si palatele lumii, sau in centrele de elevatie spirituala ale comunitatilor, care sunt lacasele de cult, fie ele catedrale sau temple.

Dar, desi sentimentele si devotiunea sunt importante, pentru cine priveste dincolo de imensitatea clipei, ele nu sunt de ajuns. Caci, asa cum se spune, exista un timp al trairii si un timp al marturisirii. Iar pentru a face ca lucrurile sa dureze, trebuie neaparat sa treci pragul ce desparte aceste etape ale experientei (culturale), intrand in teritoriul memoriei si impartasind astfel cu ceilalti, fiorul resimtit in fata absolutului artei.

De la tarile blocului comunist, vizitate inainte de 1989, pana la experientele postdecembriste, ale zonelor apropiate noua, dar si ale teritoriilor indepartate, din misterioasa Asie sau dinamica America, autorul realizeaza un periplu cultural, alcatuit cu aparenta acribie a memorialistului, dar centrat, de fapt, pe descoperirea faptului cultural, nu pe cronologia cotidianului.

De aceea, notatii ca cele care inregistreaza ziua pentru trecerea unei frontiere, de pilda, sunt mai curand un rasfat actorial, fiindca volumul de fata da prea putina atentie contextelor ce integreaza faptele culturale evocate, ele insele vietuind in teritoriul perenitatii. Dar aceste amanunte si mici observatii, cum este amintirea galantarelor goale din magazinele Uniunii Sovietice, dau o anumita culoare textului si creeaza o anumita complicitate cu cititorii care au trait experiente similare.

In fine, dar nu in ultimul rand, acest volum ne indeamna implicit sa fim la fel de harnici ca autorul, in a inregistra harta experientelor noastre, ce pot avea semnificatii transindividuale. Iar cand este vorba despre domeniul artefactelor, exact acolo ne plasam. De aceea, sunt convinsa ca prezenta editie este doar inca una dintr-o serie ce va continua atata timp cat autorul nu va obosi sa exploreze lumea.

Dar daca, in calitate de calatori, nu putem manifesta vointa de a zidi in cuvantul scris si in imaginea inregistrata, incantarea descoperirilor culturale, ne ramane, desigur, libertatea de a recurge la o carte ca cea de fata, incarcata de informatii utile oricarui amator de a strabate mapamondul. Caci un trecator (prin lume) avizat valoreaza cat doi. Si se poate oricand bucura de puterea cunoasterii sale. ”

sanda visan oval

Dr. Sanda Visan

Realizator TVR

6.08.2017

******************

MARCEL DINU

dinu Marcel pt Miraj oval jpg

“Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor” – iata un titlu care ne  face  sa  mergem  cu  gandul  la  intalnirea  cu  mirajul  unor vechi civilatii disparute in timp, dar redescoperite in cartea domnului Zamfirache – un adevarat “impatimit” al descoperirilor relevate prin imensa sa pasiune de a ni le dezvalui in cele peste 400 de pagini, de la fata “locului” – prin vizitarea a peste 90 de muzee din intraga lume, rodul unei imense munci timp de peste 30 de ani, prin descoperirea acestor “catedrale spirituale” – a]a cum le nume]te autorul in carte – adevarate capodopere – oglindite in marile muzee ale lumii.

          Si nu este intamplator, Dan Zamfirache – de]i matematician-informtician, autor al lansarilor de carti IT, a fost analist la Directia Patrimoniului Culturii in cadrul Muzeului de Istorie a Romaniei, perioda in care a studiat arhiva pricipalelor colectii din muzeele din     tara pe timpul cat a lucrat la Consiliul Culturii ]i Educatiei. I-au trecut prin mana fi]ele celor mai importante tablouri ]i obiecte din Bucure]ti ]i provincie, pe care le-a studiat cu atentie ]i din care a invatat cum sa prezite muzee de talia Luvrului, Ermitaj, British museum, Tower of London, Victoria & Albert museum, Tate Gallery, Albertinum ]i Pergamon din Berlin, Musei Vaticani, Borghese Gallery, Metropolitan sau Brooklyn din New York, dar ]i muzee aflate la mari departari – din India pana in Orientul Mijlociu, Europa, Africa de Nord ]i America.

          Intors in tara cu o bogata colectie de carti aparute la Cairo, realizeaza azi un adevarat Regal prin lansarile IT – o noutate in materie, care surprinde publicul prin prezentarile sale – fiecare carte fiind insotita de cel putin un DVD cu filme ce surprind prin spectacolul de imagini live, uneori de pe bicicleta, alteori din ma]ina – cu text direct, fara vreo pregatire dinainte. }i aici surprinde prin descrierea in amanunt, uneori obiect cu obiect, din camera cu camera, a ceea ce este mai important de retinut din vizitele la muzeele descrise, unele chair in amanunt. Este cazul galeriei Borghese, muzeului de egiptologie din Cairo, comorii lui Tutankhamun…

          Ce este caracteristic lucrarii? În primul rând, selectivitatea. Autorul a ales subiecte, le-a tratat in profunzime ]i prezinta o boga-     tie de informatii cu multe incursiuni in istorie, dar ]i cu o observatie atenta a celui care a scris cartea, cu sublinierea pertinenta a actualita- tii, a prezentului. Multe dintre informatiile generale despre New Delhi,  Bombay, Cairo, Berna, Zurich, Geneva, Londra, Paris, New York  ]i alte cateva zeci de ora]e vizitate in intraga lume vin sa incite cititorul, ele fiind deosebit de utile pentru viitorii turi]ti romani in cautarea ata-tor locuri descrise incat, dupa ce cite]ti cartea, ai impresia ca lumea  e totu]i atat de mica!

                   Ce este caracteristic autorului? El nu este un observator neutru, distant, care sa dea aparenta de neutralitate. El este un indragostit de muzee! Atat de mult l-au impresionat cele vazute, incat s-a trasformat intr-un ardent partizan al ilustrarii celor mai deosebite capodopere oglindite in marile muzee, in ideea ca vizitatorul avizat sa nu treaca pe langa ele fara sa le fi observat!

Sper ca ]i celelate lucrari promise la incheierea cartii vor fi la fel de interesante ]i utile publicului doritor sa cunoasca cat mai multe despre destinatiile propuse, uneori exotice, alteori grandioase prin maretie.

          Salutara dedicatia din titlu – putini avand ]ansa sa sarbatoreasca la ele acasa atatea evenimente odata la un secol!

                                                       dinu Marcel pt Miraj oval jpg

                                                                     Marcel DINU                                                                                                            Ambasadorul Romaniei la Cairo si prieten,

 

2003 – 2007

ELENA IARU – IERUSALIM

elena iaru

”Ierusalaim, ani ohev otah! Jerusalem, i love you! Jerusaleme, je t‘aime! Ierusalim, te iubesc! Cand iubirea ESTE, ea nu poate avea motive in inima celui care o resimte, adica nu exista „iubesc pentru ca“: prin urmare, iubesc Ierusalimul, si gata. Il iubesc dinainte de a fi pe lume, il iubesc din vremuri indepartate, cu toate reconstituirile lui de peste ruine, in fiecare strat arheologic, caruia ii corespunde cate o epoca, cea mai recenta fiind – in partea veche a orasului – facuta de Suleiman Magnificul.

Milioane de vizitatori sunt atrase aici de mirajul istoriei: Ierusalim – capitala religiilor de pe Planeta Albastra. Evreilor raspanditi pe glob, pana sa-i ii intemeieze Eret (Statul) Israel, Ierusalimul le-a stralucit, lumena in intreaga fiita, mereu  tinandu-le  credinta ca, intr-o zi, se vor intoarce acasa. Unde s-ausi intors, aducand cu ei amintiri. Numele provine din cuvantul ebraic yerusalaim, mai tarziu yerusalayim, de la originalul yerusalem, evidentiat de abrevierea salem din Psalmul 76:2 si de forma Aramaica yeruslem din Ezra 5:14. Preisraelit, cu forma egipteana Rushalimum (secolele 19-18 i.Hr.) cat si asiriana Urusalim sau Urisalimmu, numele are doua elemente: primul „temelie“ sau „intemeiere“, iar al doilea, inrudit cu ebraicul „pace“, se refera la zeitatea canaanita salem, deci „temelia lui salem“ si, cu vremea, asociat in gandirea evreilor cu „Salom“ (pace). Grecescul transliterat in doua moduri, Hierosolyma si Hierousalem, putea fi interpretat ca „Salemul sacru“. Ierusalimul este denumit de Isaiia 52:1 „cetatea sfanta“, avand acest titlu pana in zilele noastre. Dar cetatea pamanteasca fiind departe de a fi perfecta, Pavel si Ioan au numit vatra unde Dumnezeu locuieste in sfintenie adevarata „Ierusalimul de sus“ (Galateni 4:26) si „noul Ierusalim“ (Apocalipsa 21:2). Regatul lui Dumnezeu, statul Lui, Tara Lui, cetatea Lui, acesta este Ierusalimul de sus, Noul Ierusalim, despre care Dumnezeu Insusi ii invata pe oameni.

In cel de pe pamant si prin toata tara Sfanta, cititorul va fi condus, in paginile care urmeaza, de Dan Zamfirache, autorul acestei carti de exceptie dar si al celor intitulate „Calimanesti 2038 – 650 de ani“ si Busteniul de altadata” si al mai multor titluri.

Dan Zamfirache, cel cu „Turneul 20 de ani de lansari IT“ in Romania dar   si peste granitele ei, in Italia pe 23 septembrie, lans@nd aceasta minunata carte chiar la Roma – locul trasformat de Sfintii Mari {mparati Constantin si mama sa Elena in santuarul Sf@nt al lumii crestene.

Dan Zmafirache, mag al scrisului, enciclopedie de cunoastere, fluid sufletesc in cuvant.

Lasa-te prins in mrejele carismei lui Dan Zamfirache si in emotia pasirii pe urmele divinitatii, cititorule!”

Elena Iaru

elena iaru

Ierusalim

08 septembrie 2017

 

Cairo 2007

**********************************************************************************

Cartea e insotita de prezentari pe DVD cu subiectele: Comoara lui Tutankhamon 3 DVD-ri, Muzeul din Cairo 3 DVD-uri, Istoria obeliscurilor egiptene ramase inca in viata pentru a impodobi marile metropole ale lumii: Roma – capitala obeliscuirlor cu 13 plus 2 la Bodoli si Catania, Paris si Arles, Londra si Dorham, NY, Istambul si Caesarea din Israel, Celebrele Portrete de la Fayoum fara de care niciun muzeu din lume nu se poate situa in top 10 daca nu poseda macar unul!, Fantanile medievale de la Berna, Ghiduri ale marilor metropoleL Bombay, New Delhi, Londra, Paris, NY etc….

Detalii la: danzamfirache1@gmail.com

TVR Cultural – martor al lansarilor de carti IT 2008 Romexpo – Targ International de Turism  

 

” IT PRESENTATION BOOKS ESTE UN SISTEM NOU, MODERN, OCCIDENTAL CE INLOCUIESTE LIMBAJUL OBISNUIT DE PANA ACUM AL LANSARILOR DE CARTI CU UINUL INFORMATIC PRIN REALIZAREA DE FILME PE DVD SI PROIECTAREA LOR PE ECRANUL MARILOR SALI TRANSORMAND LANSAREA DE CARTE INTR-UN ADEVART SPECTACOL PRIN CARE AUDITORUL E CHEMAT SA INTERACTIONEZE CU IMAGINILE DERULATE.”

EL A FOST CERTIFICAT IN 2017 LA O.R.D.A.

ORDA 1 IT autor JPG

TURNEUL OMAGIAL ”20 de ani de lansari IT” dedicat aniversarii a 20 de ani de la prima lansare IT in Romania la CALIMANESTI in 4 iulie 1997 care a avut ca efect aparitia cartii CALIMANANESTI – MONOGRAFIE ILUSTRATA in numai 2 luni de la prezentarea intentiei la CASA DE CULTURA DIN CALIMANESTI IN PREZENTA UNUI PUBLIC NUMEROS si continuat apoi un an mai tarziu la BUCURESTI in 1998 LA PALATUL SUTU in cadrul PRIMULUI FOR INTERNATIONAL DE CARTOFILE unde cartea a fost premiata cu BRONZ ca fiind a treia aparitie in domeniul realizarii Monografiilor ilustrate pe baza studiului cartilor postale vechi si ca urmare a fost inclusa in ISTORIA CARTOFILIEI ROMANESTI scrisa de expert cartofil Silviu N. Dragomir, autorul tuturor Prefatelor urmatoarelor carti aparute despre Bucurestiul de altadata, Busteniul de altadata, Buzaul de altadata, Monografii ilustrate, apoi am introdus in circuitul de lansari IT BUSTENIUL ca al 3-lea oras din Romania in 2008 cand a fost prezentata la Centrul Cultural ”Aurel Stroe”, in Rm. Valcea in 2009 la Biblioteca judeteana ”Anrim Ivireanul”. 

Mai mult urmare a succesului inregistrat la Busteni la centrul Cultural „Aurel
Stroe“ cand domnul Senator Emanoil Savin a preluat ideea domnului Nicolae
Dinescu – senior editor la „Viata Valcii“ si reprezentant al televiziunii Valcea 1,
care a fost alaturi de mine pe tot parcursul celor 4 lansari in orasele inscrise in
circuitul de prezentari IT – aceea ca „la Busteni s-au intalnit cele doua Perle ale
principalelor vai ale Romaniei, Valea Oltului si Valea Prahovei“ – si a initiat procesul
de Infratire al celor doua statiuni reprezentative, promisiune cu siguranta
realizabila de domnul senator caruia ii multumesc din suflet.
A fost pentru mine satisfac\ia unei munci inceputa in 1997 odata cu
lansarea printr-un nou procedeu – IT Presentation Books, a primei mele carti
„Calimanesti‘2038 – 650 de ani“ si aparitia cartii „Busteniul de altadata“ – tot
datorita efectului de lansari IT, carti medaliate cu Argint Mare si respectiv Bronz
Argintat la Concursul de Literatura cartofila ”Expo FILA 2016”, organizat de Federat
ia Filatelica Romana in colaborarea cu Asociatia Filatelistilor din Bucures
ti.
Cu aceata ocazie am acordat Diplome de Excelenta personalitatilor care
au contribuit la promovarea celor doua statiuni: domnului senator Emanoil Savin,
domnului primar ales Irinel Ghita, domnului Nicolae Dinescu, domnului
Alexandru Bartoc pentru contributia remarcabila de a inscrie monumentul Crucea
Eroilor in Cartea Recordurilor, domnului Constantin Spurcaciu – directorul
Centrului Cultural „Aurel Stroe“, domnului Silviu N. Dragomir – expert in cartofilie
si filatelie, domnului Sergiu Gabureac – presedintele Comisiei de Literatura
cartofila din FRF, doamnei Adriana Vajeu – secretar Primaria Busteni, celor mai
buni patru elevi ai liceului Kalinderu si ai scolilor din Busteni.
Cu acest prilej am lansat ideea aparitiei unei carti cu titlul „Cele doua
Perle – Calimanesti si Busteni s-au intalnit la Busteni pentru a se infratii“, Sfinxul
din Bucegi cu Pavilionul Central din Calimanesti – embleme ale celor doua
statiuni!
Am proiectat si un timbru omagial care sa marcheze acest fapt.

 

0 Miraj pag 457 4582

La Bucuresti personalitati marcante au subliniat remarcabilul efort
depus: Domnul Serban Caloianu mi-a propus o colaborare la editia noua a
monografiei “Bucurestiului de altadata” imbunatatita cu imagini ale vederilor
vechi din colectia sa, Domnul Academician Razvan Theodorescu s-a oferit sa-
mi faca una din cele trei prefate la cartea “Mirajul civilizatiilor si fascinatia
muzelor”, Doamna Sanda Visan – realizator TV – la fel, Domnul Narcis Dorin
Ion – manager al Muzeului Peles caruia i-am dat un exemplar
al cartii “Busteniul de altadata” pe care l-a apreciat ca bine inchegat si la randul
sau m-a onorat cu primul exemplar al albumului “Muzeul Peles” – o monografie
a Altetei Sale Radu al Romaniei, Domnul Academician Ionel Candea – manager
al Muzeului Brailei m-a onorat cu medalia omagiala FERDINAND I batuta cu
prilejul aniversarii la Castelul Pelea a 90 de ani de la moartea marelui domnitor iar
domnul Manager al Muzeului Peles mi-a oferit prima carte iesita cu acest prilej
“Ferdinand I – Regele intregitor de tara”, prietenul colectionar din Piatra Neamt
Constantin Patilea mi-a daruit un exemplar al minunatei sale carti “Manualul
colectionarului de medalii”, Domnul Sergiu Gabureac – Presednite al Comisiei
de Literatura din cadrul Federatiei Filatelice Roamane a avut numai laude dupa
finalizarea Turneului chiar in cadrul oficial al evenimentului de la Busteni,
unde am fost onorat cu medalii de catre prietenul meu valcean, Profesor doctor
Nicolae Dinescu, Televiziunile Valcea 1 si Valea Prohovei au avut emisiuni
laudative si bine concepute pentru a informa publicul din cele doua judete Va
lcea si Prahova despre noul sisitem IT de lansari de carti.
Toate acestea mi-au dat imbold si energie pentru a continua munca
de cercetare, iar mentorul meu, stralucitul expert cartofil Silviu N. Dragomir,
mi-a inmanat primul sau panou expozitional “Slanic Moldova” pentru a realiza
Monografia ilustrata a “Slanic – Perla Moldovei”, viitoarea mea carte de profil
cartofil alaturi de o promisiune mai veche: “Brezoiul de altadata” – locul nasterii
si “A fost odata Herculane”, pentru a reaminti romanilor de faima de altadata a
unei statiuni aleasa chiar de mari imparati ai Europei!
Alese multumiri.

Date Bibliografice
1954 – 1 iunie, in Brezoi, Valcea, Romania, s-a nascut Dan Zamfirache, initiator
al unui nou mod de lansare de carte din 1997 cand la Casa de Cultura din
Calimanesti a prezentat proiectul IT „Calimanestiul de odinioara“ realizat cu
mij-loacele tehnicilor avansate ale Tehnologiei Informatice prin prezentari de
Proiecte IT pe DVD si DVD BlueRay, membru al Societatii Numismatice Roma-
ne, al Federatiei Filatelice Romane – sectia cartofilie, publicist – liber profesionist.
A lansat lucrarile sale la Rm. Valcea, Busteni si Bucuresti. Este diplomat in
matematica-informatica, movies producer, initiator al unui nou mod de lansare
de carte prin inlocuirea limbajului obisnuit cu acela al Tehnologiei Informatice.
1978 – In acest an, absolveste Facultatea de Matematica-Informatica, Universitea
din Bucuresti. Activeaza un an, 1978-1979, la Consilul Culturii si Educatiei Socialiste
cu sediul la Casa Scanteii, Oficiul Patrimoniului din Cadrul Muzeului de
Istorie al Romaniei.
1979-2012 – Activeaza ca analist programator la Departamentul Tehnologia Informat
iei si este ales sef al departamentului de Audit la „S.C. Proiect Bucuresti
S.A.“, cu intreruperi intre anii:
1997 – Bombay
1998 – Bombay
1998-2002 – la New Delhi
2004-2007 – la Cairo –  unde continua activitatea publicistica
scriind 4 carti: Indiei, Impresii de calatorie, Monografii ilustrate si Mirajul
civilizatiilor si fascinatia muzeelor.
2004 –  New York
2008-2012 – Berna, Elvetia – unde publica 3 carti: Vizitand
Berna in doua edetii si Istoria obeliscurilor egiptene Portretele de la Fayoum Fanta
ni medievale la Berna si realizeaza in ministudioul propriu peste 50 de proiecte IT
pe DVD si DVD BlueRay.
2015 – 2016 – Ankara-unde isi continua activitatea publicistica
scriind si reeditand 20 de volume.
1997 – Apare “Calimanesti ’2000”, monografie ilustrata prin studiu cartofilic, prima
carte lansata in Romania cu mijloace IT, initiind o noua modalitate de lansare
de carte prin PREZENTARI IT, in prezent sarbatorind 20 ani de la prima lansare
in 1997 de la Calimanesti. Marcarea evenimentului e relatata pe larg prin emisiuni
ale TV Valcea 1 si Etalon.
1998 – Participa la Primul For International de Cartofilie din Romania – Palatul
Sutu-Bucuresti, cu monografia „CALIMANSTI’2000-150 de ani“ obtinand premiul
III in rang de medalie de BRONZ.
1998–2002 – activeaza in New Delhi, India, in publicistica, IT, movies, IT presetation.
Realizeaza aici o baza de date pentru viitorele carti: Indiei, Impresii de calatorie,
Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor, Monografii ilustrate – un compendiu
de 6 monografii incluzand: Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Ada Kaleh, litografii
romanesti, pe care le publica la Cairo intre 2004 si 2007.
2003 – Urmeaza cursuri de perfectionare in IT – Autocad si Audit: este acreditat in
Autocad 12 si Audit ISO, de Companiile Autocad si Quassaro.
2003–2007 – Cairo, Egipt, publica 4 carti: Indiei, Impresii de calatorie, Mirajul
civilizatiilor si fascinatia muzeelor, Monografii ilustrate.

Cartile monografice bazate pe studiul cartilor postale vechi: Calima-
nesti’2000, Calimanesti’2038, Monografii ilustrate si Busteni sunt incluse in:
“ITORIA CARTOFILIEI ROM^NE}TI” – editiile I 2004 si II 2010, scrisa
de ing. Silviu Dragomir, expert in cartofilie si filatelie.
2004 – la Cairo, apare “Indiei”, carte cu o dedicatie specila. Tot atunci lucrarea
Calimanesti”2000 e inclusa in ISTORIA CARTOFILIEI ROM^NE}TI editia I-a.
2005 – apare la Cairo, in Egipt, “Impresii de calatorie” (Misterioasa Indie, Roma cu
adevarat, Singapore, Kuwait, Mallaca, Siria, Efes, New York, Egipt etc.), in fapt o
carte GHID continand peste 45 de ghiduri intr-o singura carte. Ambele carti, „Indiei“
si „Impresii de calatorie“ sunt alese de catre MAE repere editorile in 2008 cu
prilejul sarbatoririi a 60 de ani de relatii diplomatice dintre Romania si India.
2006 – Publica la Cairo, “Monografii illustrate: Calimanesti, Bucuresti, Busteni,
Buzau, Ada Kaleh, Litografii romanesti”.
2007 – Publica la Cairo “Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor”. Toate car-
tile sunt insotite de DVD-uri cu prezentari pe care le lanseaza cu mijloace IT la
Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Rm. Valcea, evenimente prezentate pe larg de televiziunile:
TV Valcea 1, Tv Etalon -Valcea, TVR CULTURAL – Jurnal Cultural,
ProTv Sinaia, Jurnal Montan Sinaia.
2008 – Apare „Calimanesti’2038, editia a II-a, scrisa la Berna, monografie ilustrata
prin studiu cartofilic, partial color, cu prilejul sarbatorii a 620 de ani de atestare
documentara prin hrisovul dat de Mircea cel Batran la 20 mai 1388. Este premiat de
Primaria statiunii cu „Diploma de Onoare“.
2008-2012 – la Berna, in Elvetia, realizeaza peste 60 de proiecte IT: Vizitand Berna,
India – prezentare IT la Sala Gafencu MAE 2008, Comoara lui Tutankhamon
prezentata la Muzeul National George Enescu in 2010, Romania – o Elvetie a estu
lui pe suport DVD BlueRay – prezentata la Complexul Caciulata in 2013, Frumuset
ea tarii mele, Istoria Obeliscurilor egiptene, Portretele de la Fayoum, Fantani
medievale la Berna, Agra – minunea numita Taj Mahal, Varnasi, Khajuraho – templele
dragostei, Romania – prezentare scurt istoric, proiect Calimanesti 2009, Bus-
teniul de altadata, Bucurestiul de odinioara, Elvetia – tara cantoanelor, Busteniul de
altadata, prezentat la Busteni in 2008 cand lanseaza si cartea “Busteni – monografie
ilustrata”, etc…
2008 – participa la Romexpo la Targul International de Turism unde lanseaza prin
proiecte IT cartile scrise in tara si strainatate. Momentul e prezentat la TVR Cultural
in emisiunea Jurnal Cultural a doamnei Adriana Titieni.(Reporter Alice Saceanu).
2008 – participa la „EFIRO 2008“, Palatul }utu – cu prilejul sarbatoririi a 150 de
ani de la apritia primul timbru romanesc cu cartile Calimanesti’2038 si Monografii
ilustrate, toate premiate.
2008 – onoreaza invitatia Primariei din Berna la marcarea a 100 de ani de la inaugurarea
Monumetului Uniunii Postale Universale ridicat in 4 octombrie 1909,
reprezentand neoficial Asociatia Filatelistilor din Bucuresti – CartoClub.
2008 – la MAE Bucuresti, in sala Gafencu, cu prilejul sarbatoririi a 60 de ani de
relatii diplomatice dintre Romania si India lanseaza cartile “Indiei”, “Impresii de
calatorie” alese repere editoriale cu acest prilej si “Mirajul civilizatiilor si Fasciantia
muzeelor”, prin proiectul IT “INDIEI”. Evenimentul e relatat de TVR Cultural
prin emisiunea „Idiei – cu dragoste“ la Jurnal Cultural.
Publica la Berna 3 carti: Vizitand Berna editiile I si II, full colour, Istoria
obeliscurilor egiptene Portretele de la Fayoum Fantani medievale la Berna – sponsorizate
de Printul Dimitrie Sturdza, Consul Onorific la Zurich.

2010 – lucrarile Calimanesti”2000, Calimanesti”2038 ed. a II-a si a III-a, Busteniul
de altadata si Monografii ilustrate sunt incluse in „ISTORIA CARTOFILIEI
ROMANESTI“ editia a II-a scrisa de expert cartofil si filatelist Silviu N. Dragomir.
2010 – lanseaza la Muzeul National George Enescu Proiectul IT “Comoara lui Tutankhamon”,
unul din multiplele subiecte ale cartii “Mirajul civilizatiilor si fascinat
ia muzeelor” pe care o prezinta publicului romanesc. Evenimentul e semnalat de
TVR Cultural la jurnal Cultural: „O comoara egipteana“.
2015 – Apare la Ankara cartea “Calimanesti’2038 – 650 de ani” sponsorizata de
Primaria statiunii.
Tot in acest an, la Ankara, publica cartile: Calimanesti’2038 editia a IV-a, Romania
– o Elvetie a estului, editia I-a, Elvetia – fortareata de necucerit, Vizitand Elvetia,
Buzaul de altadata, Ceasuri elvetiene, Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor,
editia a III-a, Indianca – roman, Egipteanca – roman, Poezii, Busteniul de altadata –
editia a II-a, Bucurestiul de altadata – editia II, Marile metropole ale lumii, Ambasadorul.
{ncepe Din Dragoste – roman, Ambasadorul – editia a III-a Bucuresti, Regele
Mihai la el acasa, A fost odata Herculane, Brezoiul de altadata, Romania – decoratii.
2016 – participa in 26 octombrie la Expo FILA’2016 – sala Brancusi a Palatului
Parlamentului la Concursul de Literatura Cartofila cu 5 carti scrise la Ankara:
Calimanesti’2038, Busteniul de altadata, Bucurestiul de altadata, Buzaul de
altadata, Monografii ilustrate si cinci panouri cu exponate originale la fiecare carte,
obtinand Diplome in rang de Argint Mare pentru lucrarea Calimanesti’2038, Bronz
Argintat pentru Busteniul de altadata si Bronz pentru Bucurestiul de altadata.
2017 – se certifica la O.R.D.A. ca autor al lansarilor IT in Romania din 1997
si inregistreaza intreaga opera scrisa in tara si in strainatate, in mod special titlurile
cartilor: „Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor“ si „Romania-o Elvetie a
estului“.

2017 Start al turneului ”20 de ami de lansari IT” la:

1*  Bucuresti Centrul Calderon 17 aprilie 2017: prezentare ”Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor” – Prezentarea proiectului IT ”Comoara lui Tutankhamun” unul din multiplele subiecte al cartii care te poarta prin peste 60 de tari din 4 continente din Asia pana la New York cu o descriere a peste 90 de muzee vizitate, unele cele mai mari din lume situate in topul celor mai mari 10 in lume: Ermitaj, Luvru, British Museum, Tate Gallery, Tower of London, Victoria & Albert, Albertinum si Pergamon din Berlin, Musei Vaticani, Borghese Gallery, Hracany, Puskin, Tretiakov, Brooklyn, Metropolitan, etc…

2**  Restaurant Taj indian 16 martie 2017: prezentarea cartilor INDIEI si IMPRESII DE CALATORIE alese repere editoriale de catre MAE roman in 2008 cand la sala Gafencu am prezentat proiectul IT ”INDIEI”: minunea numaita Taj Mahal, Celebrele temple de la Khajuraho dupa a carui legenda s-a inspirat si Eminescu in realizarea capodoperei LUCEAFARUL

3*** Rm. Valcea – 18 mai 2017: Biblioteca judeteana ”Antim Ivireanul” – lansare in PREMIERA a cartii ”ROMANIA – O ELEVETIE A ESTULUI” printr-un proiect IT pe DVD BlueRay de 25 GB

4*** Calimanesti – 19 MAI – in cadrul  ”SERBARILOR CALIMANESTIULUI” PREZENTAREA NOULUI PROIECT IT ”CALIMANESTI – PARFUM DE EPOCA”

5**** BUSTENI 1 IULIE 2017 – Prezentarea proiectului IT ”BUSTENIUL DE ODINIOARA”

6***** ROMA 23 SEPTEMBRIE 2017 – EXTERNALIZAREA SISTEMULUI IT in marile comunitati romanesti din DIASPORA – etapa ITALIA: ROMA al cincelea oras IT: lansarea volumului nou ”Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor” editia a III-a si ”Romania – o Elvetia a estului”

7******* CRAIOVA –  al saselea oras IT. Dezvoltarea conceptului OLTENIA DIGITALA.

La ROMA  deschife 2 Centre de Excelenta IT LA CONSULATUL ROMANIEI DE LA ROMA SI CASA ROMANIA prin care explic sistemul de lansari IT printr-o carte ”ISTORIA LANSARILOR IT” SI UN DVD CU TELEVIZIUNI DIN ROMANIA MARTORE ALE LANSARILOR IT DIN 1997 SI PANA IN PREZENT.

INTORS IN TARA  DESCHDE INCA 5 CENTRE DE EXCELENTA 4 IN JUDETUL VALCEA: LICEUL DIN CALIMANESTI, CENTRU DE INFORMARE IN TURISM CALIMANESTI, CENTRU DE INFORMARE IN TURISM PERISANI, BIBLIOTECA JUDETEANA ANTIM IVIREANUL SECTIA DE LIMBI STRAINE SI BIBLIOTECA JUDETEANA AMAN CRAIOVA.

Turneul continua SI IN ALTE COLTURI ALE LUMII  TINTA FIIND SPANIA, GERMANIA, GRECIA, CIPRU REPUBLICA MOLDOVA, CANADA SI SUA LA NEW YORK.

floarestea

Descriere carti scrise in tara si strainatate:

 1. Calimanesti’2000 – prima carte din Romania aparuta dupa prezentare unui proiect IT la Calimanesti Casa de Cultura in 4 iulie 1997. O monografie ilustrata bazata pe studiul cartilor postale vechi din propria colectie, carte aparuta dupa numai 2 luni de la prezentarea intentiei publicarii prin sponsorizare sic ea mai titrate: bronz la primul For Interbnational de cartofilie de la Palatul Sutu – Bucuresti in 1998, dupa numai 8 luni de la aparitia in 1500 de exemplare. Au urnat apoi inca 4 editii toate appreciate de juriul de specialitate din cadrul Federatiei Filatelice Romane culminand cu editia a 4-a comandata de Primaria Calimanesti la Ankara cu Diploma in rang de medalie de Argint Mare la numai un punct de aur al Expo FILA 2016 de la sala Brancusi a Palatului Parlamentului din octombrie 2016. Editia a V-a este pregatita cu o descriere in 3 limbi: engleza, franceza si germana pentru viitorele concursuri in strainatate.

 Calimanesti ed I 1997,

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Calimanesti’2038 – 650 de ani – ed II 2006 Berna
 2. Calimanesti’2038 – 650 de ani – ed III 2011 Berna
 3. Calimanesti’2038 – 650 de ani – ed IV Ankara 2016,1-diplomaparlexpofila2016calimargmarebuna
 4. Calimanesti’2038 – 650 de ani – ed V Bucuresti 2017

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Indiei

Carte scrisa cu o dedicatie speciala: India, tara care m-a gazduit aproape 5 ani, un cadul din partea mea cu subiecte incitante: Agra – minnunea numita Taj Mahal, Celebrele temple de la Khajuraho, Varanasi, Goa – pamant neinlantuit, descoperind New Delhi, etc…

Cairo 2004

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Impresii de calatorie

O carte GHID cu descrierea a peste 45 de tari din 4 continente cu date istorice, puncte de interes turistic, ghiduri: Bombay, New Delhi, Cairo, Budapesta, Praga, Paris, Londra, New York, Madrid, Ankara, Itanbul, …

Cartea e insotita de DVD cu prezentari de subiecte interesante

 Cairo 2005

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Monografii illustrate

A doua carte de profil cartifil aparuta la Cairo – un compendiu de 6 monografii illustrate ale: Calimanestiului, Bucurestiului, Busteniului, Buzaului, Ada Khaleh si Litografii romanesti. Carte prezenta alaturi de monografiile individuale ale Calimanestiului, Busteniului in Istoria cartofiliei romanesti scrisa de expert Silviu N. Dragomir care de altfel imi scrie si Prefata la toate.

Toate cartile sunt insotite de DVD. Calimanesti si Bsuteni au fost lansate prin Proiecte IT in localitatile respective: Calimanesti in 1997 – primul oras in Istoria lansarilor IT din Romania, Bucresti – al doilea oras cu lansari IT din 1998, Busteni in 2008 si Rm. Valcea in 2009.5. diplomaParlExpoFILA2016MonografiiIlustrate.jpg

 Cairo 2006

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

            5 Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor

O incursiune prin peste 60 de tari din 4 continente din Asia pana la New York cu o descriere a peste 90 de muzee vizitate, unele cele mai mari din lume situate in topul celor mai mari 10 in lume: Ermitaj, Luvru, British Museum, Tate Gallery, Tower of London, Victoria & Albert, Albertinum si Pergamon din Berlin, Musei Vaticani, Borghese Gallery, Hracany, Puskin, Tretiakov, Brooklyn, Metropolitan, etc…

Cartea e insotita de prezentari pe DVD cu subiectele: Comoara lui Tutankhamon 3 DVD-ri, Muzeul din Cairo 3 DVD-uri, Istoria obeliscurilor egiptene ramase inca in viata pentru a impodobi marile metropole ale lumii: Roma – capitala obeliscuirlor cu 13 plus 2 la Bodoli si Catania, Paris si Arles, Londra si Dorham, NY, Istambul si Caesarea din Israel, Celebrele Portrete de la Fayoum fara de care niciun muzeu din lume nu se poate situa in top 10 dac nu poseda macar unul!, Fantanile medievale de la Berna, Ghiduri ale marilor metropoleL Bombay, New Delhi, Londra, Paris, NY etc….

Cairo 2007

Cartea e insotita de prezentari pe DVD cu subiectele: Comoara lui Tutankhamon 3 DVD-ri, Muzeul din Cairo 3 DVD-uri, Istoria obeliscurilor egiptene ramase inca in viata pentru a impodobi marile metropole ale lumii: Roma – capitala obeliscuirlor cu 13 plus 2 la Bodoli si Catania, Paris si Arles, Londra si Dorham, NY, Istambul si Caesarea din Israel, Celebrele Portrete de la Fayoum fara de care niciun muzeu din lume nu se poate situa in top 10 daca nu poseda macar unul!, Fantanile medievale de la Berna, Ghiduri ale marilor metropoleL Bombay, New Delhi, Londra, Paris, NY etc….

Detalii la: danzamfirache1@gmail.com

******** TITLUL CARTII Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor ESTE CERTIFICAT O.R.D.A. SI ESTE SUPUS RIGORILOR LEGII DREPTULUI DE AUTOR.

 1. Busteniul de altadata: monografie ilustrata pe baza studiului cartifilic al cartilor postele din propria colectie

 2004 Cairo, 2015 Ankara, 2017 Bucuresti2. diplomaParlExpoFILA2016BusteniBrozArgint

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Buzaul de altadata:

monografie ilustrata pe baza studiului cartifilic al cartilor postele din propria colectie

 2004 Cairo, 2015 Ankara, 2017 Bucuresti4. diplomaParlExpoFILA2016Buzau

Exemplar UNIC

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Bucurestiul de altadata:

monografie ilustrata pe baza studiului cartifilic al cartilor postele din propria colectie cu un capitol special – Primele fotografii realizate celebrul fotograg Ludwig Angerer la 1856 care situeaza Bucurestiul pe locul 3 in lume dupa Londra si Paris dar inaintea Berlinului, Vienei si Romei.

2004 Cairo, 2008 Berna, 2015 Ankara, 2017 Bucuresti3. diplomaParlExpoFILA2016BucurestiiBroz.jpg

Exemplar UNIC

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Vizitand Berna   click

Ghid turistic insotit de DVD

 2008 Berna

 

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 10 Obeliscuri egiptene Portrele de la Fayoum Fantani medievale la Berna

Trei teme forte interesante ce se aduaga la Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor vechi si noi. Toate cele 3 subiecte sunt insotite de DVD – uri.

 2009 Berna

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

11 Indianca

Roman

 2015 Ankara

Exemplar UNIC

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 

 1. Egipteanca

Roman

2015 Ankara

Exemplar UNIC

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 

 13. ROMANIA – O ELEVETIE A ESTULUI

 2015 Ankara

 1. Din dragoste

Roman

2016 Bucuresti

In lucru

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

  

 1. Perlele vaii Oltului si Pahovei s-au intalnit la Busteni

Carte dedicate infratirii celor doua statiuni: Calimanesti si Busteni.

 2017 Bucuresti

Comenzi si

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 

 1. A fost odata Herculane

Monografie ilustrata pe baza studiului cartofilic al vederilor din propria colectie.

2017 sau 2018 Bucuresti

In lucru

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

  

 1. Slanic Moldova Perla Moldovei

Monografie ilustrata pe baza studiului cartofilic al vederilor din propria colectie preluata de la expert Silviu N. Dragomir.

2017 Bucuresti

In lucru

Detali la: danzamfirache1@gmail.com

 1. Romania – o Elvetie a estului

Carte special scrisa prntru romani – insotita – asa cum lansez eu cartile IT Presentation books – de  DVD-ul BlueRay de 25b GB realizat pentru prezentarea cartii care contine 60 de filme, de fapt – similitudini Elvetia – Romania, cu minunatele locuri si peisaje din Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Buzau etc…

Dan Zamfirache a participat si sustinut comunicari la sesiuni stiintifice
ale Societatii Numismatice Romane, Asociatiei Filatelistilor din Romania la sec-
tia Cartofilie – Cartoclub Bucuresti, Expozitia Internationala de Cartofilie – Bucures
ti – EFIRO’2008, si a fost prezent la emisiuni ale posturilor de televiziune din
Rm.Val-cea, Busteni si Bucuresti.
floare-8-b

Autorul

2017 BUCURESTI

DOMENIU:

mirajul-civilizatiilor.ro

ROMA 23 septembrie 2017 – intra in Istoria lansarilor IT:

Advertisements